samen energie opwekken

Geen zonnepanelen op je eigen dak? Maar toch 100% groen stroom opwekken en profiteren van een gunstige fiscale regeling waardoor je tientallen procenten bespaart op je stroomkosten? We zijn gestart. Doe je ook mee?

"Helaas kunnen wij geen zonnepanelen op ons eigen dak laten leggen omdat wij in een momument wonen. We zijn erg blij dat we met dit collectief project mee kunnen doen en op die manier lokaal stroom kunnen opwekken."
Maria
Bewoner Loosdrecht

sporthal de Fuik

uitverkocht!

312 panelen liggen nu op het sportdak van ‘De Fuik’ in Kortenhoef. Dit is ons eerste collectief zonneproject in Wijdemeren.Zie onderstaand voor alle details

scouting Klaas Toxopeus

beschikbaar

120 panelen komen op de scouting Klaas Toxopeus in Kortenhoef te liggen. Hiervoor zijn nog participaties beschikbaar. Kijk onderstaand voor alle informatie.

wat is het collectief zonneproject?

De Energiecoöperatie Wijdemeren wil bijdragen aan de energietransitie, het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen en investeren in lokale en duurzaam opgewekte energie. Middels collectieve zonneprojecten willen wij veel mensen mobiliseren om hieraan mee te doen. Collectieve zonneprojecten zijn een uitkomst voor mensen die geen zonnepanelen op het eigen dak kunnen plaatsen, bijvoorbeeld doordat:

 • het dak niet geschikt is (ligging en of schaduw)
 • het gaat om een huurhuis 
 • het pand onder monumenten zorg valt
 • zonnepanelen op dak voor u lastig te regelen is
 • zonnepanelen op het betreffende dak niet mooi staan

De Energiecoöperatie Wijdemeren werkt aan twee collectief zonneproject voor op het dak van Sporthal De Fuik (uitverkocht) en op het dak van Scouting Klaas Toxopeus, beide eigendom van de gemeente Wijdemeren. De coöperatie heeft met de gemeente voor elk van deze daken een akte van opstal getekend. Het project is in het kader van de postcoderegeling voor 15 jaar. 

DE REGELING MET REKENVOORBEELD

 1. Participeren in een van de zonneprojecten gaat volgens de postcoderoosregeling (De participaties zijn beschikbaar voor leden van de Energiecoöperatie Wijdemeren in het postcodegebied 1241, 1243, 1244, 1231, 1394).
 2. De regeling heeft een looptijd van 15 jaar.
 3. Participanten ontvangen jaarlijks een korting op de energiebelasting tot maximaal het eigen verbruik. De korting is voor 2019 inclusief btw € 0,11934 per opgewekte kWh van de door de participant opgewekte stroom. De overheid bepaalt de hoogte van de energiebelasting.
 4. De jaarlijkse opbrengst van de opgewekte stroom wordt gebruikt voor het beheren van het project door de coöperatie. Wij leveren aan energieleverancier om|nieuwe energie en die betaalt per januari 2019 € 0,06 per kWh opbrengst.
 5. Deelnemen kan als woningeigenaar, huurder of ondernemer met een eigen elektriciteitsmeter tot maximaal het eigen verbruik en maximaal 10.000 kWh per jaar. Ook als u al zonnepanelen op uw eigen dak hebt, maar nog meer verbruikt, kunt u participeren tot maximaal het eigen verbruik.
 6. Bij de verkoop van zonnepanelen houden we een marge aan van ongeveer 80% van eigen verbruik

1 participatie: € 325

Vermogen per paneel: 305 Wp (wattpiek)

Verwachte opbrengst per paneel (afhankelijk van ligging en weer): 260 kWh

Energiebelasting incl btw (jan 2019): 0,11934 = € 31,03

Terugverdientijd: 10,5 jaar

Totale winst na 15 jaar per participatie: € 140,45

doe mee en schrijf je in!

We hebben nog participaties beschikbaar. Of weet je waar wij een nieuw project in Loosdrecht kunnen opstarten? Laat het ons dan weten!

© 2019. Energiecoöperatie Wijdemeren All Rights Reserved.